Primarul de Hâncești le spune oamenilor că vor avea drumuri reparate după cum au votat

Autor: , in Politic / 16 iulie, 2021, 17:51

„După votare și realizare. Mai adresați-vă la cei pe care i-ați votat” – astfel i-a răspuns primarul mun. Hâncești Alexandru Botnari unei locuitoare a orașului, care l-a întrebat pe Facebook când va fi reparată o porțiune de drum. Pentru Moldova Curată, primarul s-a arătat supărat că în raionul Hâncești, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM, lider – Ion Chicu, n.n.), pe care spune că l-a fondat, a obținut doar 391 de voturi.

Zilele trecute, pe pagina de Facebook a ziarului Curierul de Hâncești a fost publicată o postare în care se anunța că primăria Hâncești a început construcția sensului giratoriu din zona Gării Auto, menționându-se că, de asemenea, vor fi reparate și trotuarele din zonă, dar și un segment de pe strada Chișinăului.

Primarul răspunde: „Mai adresați-vă la cei pe care i-ați votat, poate ei au posibilități, noi nu avem”

Unii locuitori au apreciat aceste lucrări, îndemnând autoritățile locale să repare și alte porțiuni, așa cum au promis la adunările făcute în regiunile municipiului, în special în preajma alegerilor. „Faceți Centrul, dar ați promis porțiunea de drum, Gura Cotului 45, ce se unește cu stradela Ion Necule. Toți suntem egali…”, a comentat locuitoarea Valentina Guțu. La scurt timp, primarul Alexandru Botnari, care este și vicepreședintele PDCM,  supărat că partidul a luat un scor mic în oraș la ultimele alegeri, i-a răspuns: „Valentina Guţu, după votare și realizare. Mai adresați-vă la cei pe care i-ați votat. Poate ei au posibilități. Noi nu avem…”.

Foto: moldovacurata.md

„Nici oamenii pe cei pe care i-am angajat nu au votat”

Întrebat de Moldova Curată dacă prin astfel de răspunsuri se răfuiește cu alegătorii care nu i-au votat partidul, Alexandru Botnari a răspuns că el a muncit mult pentru oraș și, în opinia sa, ar fi meritat mai multe voturi. „Eu niciodată nu m-am răfuit cu nimeni, dar e obijduitor. In 18 ani de zile am muncit, peste un miliard de lei am investit în oraș și să iei doar 200 de voturi. Nici cei pe care i-am angajat nu au votat. Straniu, care e rostul să stau aici?”, spune primarul dezamăgit.

Chiar dacă formațiunea e nouă, fiind creată recent, Botnari crede că oamenii ar fi trebuit să voteze, întrucât îl cunosc pe el: „Eu stau la baza formarii acestui partid, care e de centru-dreapta, pro-european, și l-am format în urma unor politici care s-au întâmplat timp de 30 de ani în Republica Moldova. Am făcut o echipă de specialiști. Noi nu am făcut acest partid  pentru aceste alegeri parlamentare, e o perioadă mai mare, cu mai multe planuri. Dar chiar să iau numai 200 de voturi, care e rostul să muncesc mai departe? Pentru salarii. Îmi reproșează ca primesc salariu: dar luați-vă vouă acest salariu…”, spune Alexandru Botnari.

Locuitoare din Hâncești: „Votul meu nu are nici o treabă cu drumul care trebuie reparat”

La rândul său, Valentina Guțu, locuitoarea vizată în comentariul primarului, spune că acesta trebuie să rezolve problemele orașului, așa cum a promis în campania pentru alegerile locale din anul 2019. Ea afirmă că și într-o discuție cu locuitorii din regiunea Gura Cotului s-a promis reparația porțiunii de drum, dar deocamdată, deși s-a ajuns la jumătatea mandatului primarului, încă nicmic nu este reparat. „La aceste alegeri eu am votat așa cum am crezut de cuviință, am făcut parte și din comisie, dar asta nu are nici o treabă cu drumul care trebuie reparat”, spune Valentina Guțu.

Citește continuarea articolului pe moldovacurata.md.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *