(DOC) Alaiba, despre cortul electoral PAS de la Orhei: Poliția a constatat că primarul a încălcat legea. Alegerile au trecut, dar abuzul a rămas

Autor: , in Alegeri parlamentare 2021 / Politic / 19 iulie, 2021, 17:41

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, susține că chiar dacă primarul de Orhei le-a interzis să instaleze corturi în localitate, în timpul campaniei electorale, totuși, au istalat. În urma unei plângeri depuse la Poliție, oamenii legii au stabilit că primarul a încălcat legea, dar e competența Centrului Național Anticorupție (CNA) să-l sancționeze.

„În campanie, dacă vă amintiți, primarul de Orhei ne-a interzis, arbitrar și abuziv, să instalăm cort. Noi oricum am instalat, pentru că ne știm drepturile, dar pe acest abuz am depus o plângere la poliție. Nu am mai publicat-o atunci, dar aici răspuns intermediar. Alegerile au trecut, dar abuzul a rămas. Ilegalitatea a fost comisă. Și probleme pentru primar au rămas după alegeri. Am impresia că problemele abia încep”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Alaiba a subliniat că Poliția a documentat cazul și a constatat preventiv că faptele primarului cad sub incidența art. 313 Cod Contravențional – Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu.

„Poliția consideră că primarul a încălcat legea, dar e competența CNA să-l sancționeze. Să vedem ce mai spune CNA. Măcar ceva să facă”, a conchis Alaiba.

DOC: Facebook, Dumitru Alaiba

Amintim că, la începutul lunii iunie, Alaiba a anunțat că autoritățile din Orhei încalcă legislația electorală prin împiedicarea activității PAS de agitație electorală în cadrul scrutinului parlamentar din 11 iulie. Acesta a spus că Pimăria municipiului ar refuza să autorizeze amplasarea corturilor PAS în localitate.

Deputatul a menționat că au fost făcute trei demersuri la Primărie pentru amplasarea cortului electoral al PAS și ele au fost respinse, Primăria argumentând că locurile alese ar fi fost deja ocupate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X