Precizările Procuraturii Generale privind informația că Platon a plecat la Londra. Avocatul Ion Crețu: Va reveni în țară peste vreo 10 zile

Autor: , in Actualitate / Justiție / 19 iulie, 2021, 10:24

Procuratura Generală a emis o notă informativă luni, 19 iulie, în care a venit cu mai multe precizări privind plecarea lui Veaceslav Platon la Londra. Totodată, avocatul Ion Crețu ne-a spus că clientul său a zburat duminică, 19 iulie, de la Chișinău la Londra, iar de acolo a luat avionul spre Praga.

„Desfășurarea normală a procedurilor penale pendinte de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este inclusiv în interesul cetățeanului Platon. Prin urmare, Procuratura nu vede logica pentru ca numitul să se eschiveze. Actualmente, nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării față de cetățeanul Platon, a vreunei măsuri preventive”, se menționează în nota informativă a Procuraturii Generale.

Respectiv, în funcție de comportamentul lui Platon în cadrul procedurilor în curs de desfășurare, Procuratura va reacționa și va propune luarea măsurilor reieșind din cerințele Legii de procedură penală, inclusiv aplicarea măsurilor privative, după caz.

„Potrivit legislației, procurorul de caz este unica figură procesuală care decide, în limitele dreptului discreționar de care dispune, asupra necesității aplicării sau neaplicării măsurii preventive în privința figuranților din procedurile pe care le au în gestiune”, au precizat reprezentanții Procuraturii Generale.

Concomitent, Procuratura Generală respinge informațiile publicate de deputatul Sergiu Litvinenco, care-l acuză pe procurorul general Alexandr Stoianoglo că ar fi ”încuviințat” plecarea lui Veaceslav Platon și-i recomandă să trateze cu atenție și responsabilitate asemenea învinuiri, lipsite de temei.

Solicitat de COTIDIANUL, Ion Crețu – avocatul lui Veaceslav Platon, ne-a declarat că clientul său a plecat la Praga, capitala Cehiei.

„Deși este implicat în dosare, Platon nu are interdicția de a pleca peste hotare. CLientul meu a plecat la Praga, cu tranzit la Londra. Va reveni în țară peste vreo 10 zile”, a precizat Crețu.

Vezi și: Platon a părăsit Republica Moldova; Stoianoglo ar urma să demisioneze

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *