Cazul „verde de briliant”: Cavcaliuc este anunțat în căutare, iar patru membri PACE – trimiși în judecată

Autor: , in Actualitate / Social / 20 iulie, 2021, 09:58

Procuratura raionului Sângerei a decis disjungerea și trimiterea în judecată a cauzei penale în care patru membri ai Partidului Acasă Construim Europa (PACE), sunt acuzați de „huliganism comis de două sau mai multe persoane”.

Potrivit Procuraturii Generale (PG), urmare a eschivării președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc, de la organul de urmărire penală, Procuratura raionului Sângerei a dispus anunțarea acestuia în căutare.

„După refuzul repetat al învinuitului Cavcaliuc de a se prezenta benevol la o citare legală, vineri, 16 iulie prin ordonanța procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, a fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii”, au precizat reprezentanții PG.

Vezi și: „Mi-am pus mâinile în cap”. Reacția lui Cavcaliuc, după ce Procuratura Generală a dispus reținerea sa

Potrivit materialelor, pe 9 iulie curent, acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunțarea acestuia în căutare.

El este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Acțiunile au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X