Diacov: „Rezultatul la alegerile din 11 iulie a fost un șoc. Nu ne-am așteptat”. Ce spune despre o posibilă demisie a lui Filip

Autor: , in Actualitate / Alegeri parlamentare 2021 / Politic / 20 iulie, 2021, 09:51

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, susține că formațiunea s-a gândit că obține un rezultat mai bun la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Totodată, el a mai spus că după scrutin, liderul PDM, Pavel Filip, s-a gândit să-și dea demisia.

Dumitru Diacov a declarat că nu dă vina pe nimeni pentru rezultatele obținute de PDM, pentru că și alegerile s-au desfășurat într-o conjunctură dramatică.

„Noi am crezut că vom avea un rezultat mai bun. Deși, eu într-un fel am prevăzut acest deznodământ dramatic, fiindcă așa s-a creat situația. Nu numai cu Partidul Democrat, cu toate celelalte s-a întâmplat. Din punctul meu de vedere, pentru partid este foarte neplăcut acest rezultat. Este cel mai prost rezultat pe care noi l-am obținut în unele alegeri. Este un rezultat pe care noi nu l-am așteptat, având în vedere prezența partidului în teritoriu și numărul de primari și de președinți de raioane. A fost un șoc al alegătorilor”, a declarat Diacov, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Diacov susține că Filip s-a gândit să-și dea demisia de la conducerea PDM, după ce formațiunea politică a obținut un rezultat slab la alegerile din 11 iulie.

„Am avut o discuție, nu prea lungă, dar am avut un schimb de păreri. El (n.r: Filip) a spus ceva de genul acesta. El a spus că s-a gândit inclusiv și la această chestiune (n.r: demisie), dar nu e vorba acum dacă pleacă sau nu pleacă domnul Filip”, a mai spus Diacov.

PDM a obținut 1,81% din sufragii în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X