Când va avea loc prima ședință de judecată în procesul intentat de Vladislav Clima împotriva Maiei Sandu

Autor: , in Justiție / Politic / 21 iulie, 2021, 09:52

Prima ședință de judecată în procesul intentat de judecătorul Vladislav Clima împotriva președintei R. Moldova, Maia Sandu, este programată pentru 22 septembrie 2021, la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani.

Clima solicită Judecătoriei Chișinău să verifice legalitatea decretului prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel.

Ședința de judecată urmează să aibă loc cu începere de la ora 14:00, data de 22 septembrie.

Alexei Paniș este judecătorul care va examina dosarul civil.

Vezi și: Maia Sandu a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău

Președinta Maia Sandu a anulat vineri, 28 mai, decretul semnat de Igor Dodon prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

„Am anulat astăzi decretul fostului președinte Igor Dodon prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Consiliul Superior al Magistraturii a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese inadmisibil atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție. CSM trebuie să reexamineze decizia luată și să se asigure că următoarele decizii de numire în funcție vor respecta în totalitate prevederile legale, iar persoanele propuse vor întruni criteriile de integritate. Oamenii cer de la judecători să le facă dreptate și să pedepsească hoții. Curățarea sistemului este primul pas spre o justiție independentă și dreaptă”, a declarat Maia Sandu.

Igor Dodon a semnat decretul privind numirea lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău la data de 2 septembrie 2020 și publicat în Monitorul Oficial la data de 4 septebrie 2020.

Judecătorul Vladislav Clima a fost propus de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), la șefia Curții de Apel Chișinău, la 28 iulie 2020, cu 9 voturi pro și 3 împotrivă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *