CC a respins sesizarea prin care socialiștii cereau abrogarea transmiterii către Ambasada SUA a terenului Stadionului Republican

Autor: , in Actualitate / 21 iulie, 2021, 17:24

Curtea Constituțională (CC) a declarat inadmisibilă sesizarea pentru controlul constituţionalităţii Legii nr. 151 din 4 octombrie 2018 cu privire la transmiterea cu titlu oneros a terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Sesizarea le aparține unui grup de deputaţi PSRM: Grigore Novac, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski.

Decizia CC a fost adoptată marți, 20 iulie, este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Precizăm că în 2018 Guvernul a aprobat transmiterea terenului fostului Stadion Republican Guvernului SUA în vederea construcției Ambasadei acestei țări la Chișinău. Inițiativa a fost susținut și de Parlament.

Peste mai bine de doi ani, în 2020, Partidul Șor a cerut abrogarea legii și renunțarea la transmiterea terenului, propunând, în schimb, construcția unui parc de distracții – BasarabiaLand – cel mai mare din capitală. Ideea promovată de Ilan Șor a fost pe placul majorității parlamentare, care a abrogat legea prin care terenul urma să fie transmis americanilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *