(VIDEO) Stoianoglo minte sau a uitat? Susține că nu a discutat niciodată cu Dodon până la numirea sa, deși i s-a propus să fie consilier prezidențial

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 iulie, 2021, 10:22

Procurorul general Alexandr Stoianoglo susține că nu are vreo relație cu liderul PSRM Igor Dodon și că prima discuție cu acesta a avut-o după ce a fost numit procuror general. Lucrurile stau însă cu totul altfel, Dodon dezvăluind anterior că a avut discuții cu Stoianoglo, la Președinție, în vara anului 2019, când i-a propus acestuia să-i fie consilier. 

„Nu am nici telefonul domnului Dodon, niciodată nu am comunicat cu dânsul. Niciodată, înainte de numirea mea! Prima dată am vorbit cu dânsul anume în ziua numirii mele în calitate de procuror general. Am avut niște discuții în cadrul cărora președintele țării și-a expus poziția sa”, a declarat Stoianoglo marți, în cadrul unei emisiuni de la postul N4.

Igor Dodon declara însă cu totul altceva în decembrie 2019, în cadrul unei emisiuni de la postul TV 8. Atunci Dodon lăuda calitățile lui Stoianoglo și a dezvăluit că, în vara lui 2019, cu câteva luni înainte ca Stoianoglo să ajungă procuror general, a avut cu acesta o discuție la Președinție și i-a propus să-i fie consilier.

„Când Maxim Lebedinschi, consilierul meu pe probleme juridice, a plecat la CEC, Șova a spus să-l luăm pe Stoianoglo consilier prezidențial pe probleme în sistemului judecătoresc. Șova l-a adus la mine și eu i-am propus. El a spus că este nevoit să refuze pentru că nu-l interesează lucrul în administrația președintelui. Vă spun sincer. Și el a plecat. De accea nu-l consider parte a echipei mele”, declara Dodon în decembrie 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *