(FOTO) Explozia de la Nisporeni din cauza unei butelii de gaz: Bărbatul care a suferit arsuri a murit

Autor: , in Social / 22 iulie, 2021, 17:37

A decedat pe patul de spital. Bărbatul de 60 de ani care a suferit arsuri în urma unei explozii din cauza unei butelii de gaz, care s-a produs într-o gospodărie din localitatea Călimănești, raionul Nisporeni, a murit.

În urma exploziei, proprietarul a fost scos de vecini de sub dărâmături, fiind transportat la spital. Acesta a suferit arsuri de gradul III și IV pe 80% din suprafața corpului.

„Miercuri, 21 iulie, la ora 16:15, bărbatul a decedat”, a declarat pentru COTIDIANUL Octavian Cirimpei, șeful Secției Arsuri și Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Clinic de Traumatologie și Ortopedie din Chișinău.

În dimineața zilei de 19 iulie, salvatorii și pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost alertați despre producerea unei explozii în localitatea Călimănești, raionul Nisporeni. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 06:48.

Echipele de salvatori au stabilit că o deflagrație a avut loc în urma scurgerii de gaz de la o butelie de tip propan-butan. Incendiul în locuință nu s-a produs.

Pompierii au evacuat din casa afectată o butelie de gaz și au efectuat lucrările de răcire a sobei.

În urma deflagrației, 60% din construcția casei și gardul din partea dreaptă și stângă între casele vecine au fost distruse.

Laboratorul Experimental Antiincendiar al IGSU efectuează acțiuni de cercetare a locului deflagrației produs în dimineața zilei de 19 iulie într-o gospodărie din localitatea Călimănești din raionul Nisporeni. În urma efectuării cercetării statice și dinamice a locului exploziei s-a stabilit că în interiorul locuinței se aflau două butelii de tip propan butan.

La acest subiect: (FOTO) Explozie la Nisporeni din cauza unei butelii de gaz. Proprietarul, scos de sub dărâmături

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *