Mai mult de jumătate din cei 101 de deputați aleși la scrutinul legislativ din 11 iulie ar urma să fie la primul mandat de parlamentar

Autor: , in Alegeri parlamentare 2021 / Politic / 22 iulie, 2021, 09:41

Secretariatul Parlamentului a anunțat că va pune la dispoziția deputaților aflați la primul mandat mai multe instrumente de inițiere în activitatea parlamentară, menționând că mai mult de jumătate din cei 101 de deputați aleși la scrutinul legislativ din 11 iulie 2021 ar urma să fie la primul mandat de parlamentar.

„În cadrul ședinței de constituire tuturor deputaților le vor fi distribuite kituri cu informații și date de contact ale subdiviziunilor distincte ale Secretariatului Parlamentului, menite să le faciliteze lansarea în activitatea de deputat. Autorizându-se în sistemul informațional intern (Intranet), parlamentarii se vor informa asupra structurii și atribuțiilor instituției legislative, organizării și funcționării Secretariatului Parlamentului”, se menționează în nota informativă a Legislativului.

De asemenea, pe Intranet toți deputații vor putea accesa acte legislative relevante activității unui membru al Parlamentului, documente, baze de date, informații de contact, regulamente, registre, etc.

Totodată, informațiile se referă și la unele aspecte tehnice, precum regulamentul de utilizare a sălilor de ședințe, prezența deputaților în Parlament, accesul la parcarea instituției și altele.

„În clădirea Parlamentului sunt asigurate condiții necesare pentru ca toți deputații și funcționarii din cadrul Secretariatului Parlamentului să poată avea acces la internet cu viteză înaltă. Sunt instalate aproape 50 de puncte de amplificare a semnalului Wireless, care acoperă în jur de 90 la sută din clădirea Legislativului”, se mai spune în notă.

Birourile deputaților vor fi dotate cu tehnica de calcul necesară, sistem de IP-telefonie, iar în toată clădirea instituției parlamentare este disponibil sistemul de Print Management – gestionare eficientă și rațională a tipăririi documentelor.

De remarcat că mai mult de jumătate din cei 101 de deputați aleși la scrutinul legislativ din 11 iulie 2021 ar urma să fie la primul mandat de parlamentar.

Vineri, 23 iulie, cu începere de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale referitoare la adresarea Comisiei Electorale Centrale privind confirmarea alegerilor parlamentare anticipate și validarea mandatelor deputaților aleși.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X