PDM a rămas fără sediu. Jizdan: Am anunţat toţi membrii să se odihnească pe parcursul lunii august

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 iulie, 2021, 12:37

Membrii Partidului Democrat din Moldova (PDM) au rămas fără sediul din strada Tighina, din centrul Capitalei. Astfel, aceștia sunt în căutarea unui nou oficiu, iar între timp, democrații se vor odihni pe parcursul lunii august. Declarațiile au fost făcute de secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan, în cadrul unei emisiuni de la Publika TV.

În principiu, eu sunt recunoscător că am activat în această clădire de pe strada Tighina. Oficiul este deja dat în chirie unei companii. Suntem în căutarea unui alt sediu. Noi am anunţat toţi membrii să se odihnească pe parcursul lunii august, iar în această perioadă ne vom găsi un nou sediu. În luna septembrie, vom reveni la muncă”, a menționat Jizdan.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, care deţine imobilul de pe strada Tighina, unde se afla până acum sediul formaţiunii, a declarat pentru COTIDIANUl că edificiul deja a fost dat în chirie unei companii, începând cu 15 iulie.

Așa a fost înțelegerea că ei (n.r: membrii PDM) achită doar serviciile comunale. Având în vedere că era o perioadă complicată, ne-am înțeles că vor închiria timp de un an de zile, însă, lucrurile s-au tărăgănat. Clădirea a început să aibă nevoie de reparații, de investiții, iar PDM nu are bani. Astfel, ne-am înțeles că stau până la alegerile din 11 iulie, ulterior, trec într-o clădire mai modestă, în conformitate cu posibilitățile partidului. Asta e tot”, ne-a spus Diacov.

Dumitru Diacov a subliniat că noul chiriaș a început deja lucrările de reparație, chiar dacă unele lucruri ale membrilor PDM încă au rămas la acest sediu.

Amintim că, în septembrie 2019, Partidul Democrat a părăsit sediul luxos, aflat în clădirea de pe strada Armenească ce-i aparținea lui Vladimir Plahotniuc prin intermediari. Formațiunea politică a revenit în vechiul sediu, de pe strada Tighina, într-o clădire ce-i aparține lui Dumitru Diacov.

Clădirea de pe strada Armenească a început să fie construită încă în 2008. Aceasta a fost cumpărată de la liderul PCRM, Vladimir Voronin, care își dorea să mute partidul acolo, dar nu a mai reușit, întrucât formațiunea sa politică pierduse puterea în 2009.

Suprafața pe care este construită clădirea și cea adiacentă este de 24 de ari. Potrivit unui evaluator consultat de Cotidianul în 2019, clădirea și terenul adiacent, aveau o valoare minimă de piață de cel puțin 12 milioane de euro.

După plecarea lui Plahotniuc din R. Moldova, Partidul Democrat părăsise o mare parte din sălile sediului de pe Strada Armenească, ocupând doar parterul.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, PDM a acumulat 1.81% din sufragii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X