Petic oferă detalii despre incidentul de la Jurnal TV: 10 minute i-am acordat îngrijiri lui Cosovan. Eram gata să-i fac și respirație artificială

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 iulie, 2021, 13:51

Gheorghe Petic, unul dintre invitații emisiunii de la Jurnal TV, care s-a soldat cu o bătaie între Sergiu Tofilat și Ghenadie Cosovan, a oferit detalii despre incident, menționând că i-a oferit primul ajutor celui care a avut de suferit.

El a răspuns criticilor precum că ar fi plecat din platou în momentul producerii incidentului, menționând că s-a sculat de pe scaun pentru că toată apa i-a venit în ochi.

„Eu sunt militar, iar potrivit limbajului nonverbal, în timpul unei lupte, mâinile ridicate sus reprezintă un mesaj că ești pentru pace și nu agresezi”, a detaliat Petic.

„Timp de 10 minute împreună cu un operator, instinctiv, cum m-au învățat în Acedemia de Grăniceri și cum o fac todeauna cînd văd o persoană fără cunoștință, i-am acordat personal îngrijiri, inclusiv medicale domnului Cosovan,dat fiind faptul că probabil doar eu cunoșteam că are o boală complicată mai veche. L-am ridicat pe scaun, i-am aranjat hainele, i-am măsurat pulsul, l-am eliberat de locul unde-l strângea haina că să se mărească fluxul și refluxul circulației sângelui , am verificat limba. L-am spălat la față cu apă răcoritoare, am verificat dacă se mișcă orbitele ochilor, i-am strâns puternic locul de concetratie a nervilor că să-l scot din şoc și am stat alături ținindu-i capul vertical că să nu opresc circulația sîngelui de la cap spre picioare. Eram gata să trec la următorii pași, să-i masez cutia toracică pentru a porni inima, să-i fac respirație artificială, chiar dacă față de domnul Cosovan am mari pretenții pentru că a servit regimul criminal a lui Plahotniuc și a crescut o generație de criminali în epoleți: Jizdan, Cavcaliuc, Cojocari”, a detaliat Petic.

În urma incientului, Tofilat și Cosovan și-au strâns mâinile, iar primul și-a cerut scuze publice pentru ieșirea necontrolată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *