Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, vine la Chișinău. Va avea o întrevedere cu președinta Maia Sandu

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 iulie, 2021, 17:22

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu. Anunțul a fost făcut joi, 22 iulie, de instituția prezidențială.

Întrevederea de lucru a Maiei Sandu cu Bogdan Aurescu va avea loc vineri, 23 iulie.

„Oficialul român efectuează mâine o vizită de lucru la Chișinău, fiind însoțit de o delegație a Ministerului de Externe de la București”, se menționează în nota informativă a Președinției.

Deocamdată, nu se cunoaște ce subiecte urmează a fi discutate.

La finalul întrevederii, la ora 11.00, vor fi făcute declarații de presă.

Amintim că, la sfârșitul lunii februarie a acestui an, Bogdan Aurescu a avut o întrevedere de lucru cu Maia Sandu, în cadrul vizitei pe care șeful diplomației române a efectuat-o la Chișinău. Evenimentul a fost prilejuit de acordarea unui nou sprijin Republicii Moldova din partea României, cu titlu gratuit, constând în echipamente medicale și de protecție în valoare de 2.3 milioane de euro pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Principalele teme abordate în cadrul discuțiilor au vizat stadiul relației bilaterale și continuarea parcursului european al Republicii Moldova și a procesului de reforme.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul României pentru agenda de reforme promovată de Maia Sandu și pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova, singura modalitate prin care cetățenii Republicii Moldova se vor putea bucura pe deplin de bunăstare și prosperitate. În acest sens, șeful diplomației române a reconfirmat angajamentul României pentru sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, în baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

În cadrul discuției au fost, de asemenea, abordate aspecte privind perspectivele soluționării dosarului transnistrean.

Programul ministrului român al Afacerilor Externe a mai inclus participarea, alături de președinta Maia Sandu, precum și de alți oficiali din România și Republica Moldova, la ceremonia publică de livrare a sprijinului din partea României, ceremonie care a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, precum și o întrevedere cu prim-ministrul interimar și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *