Ţara care a devenit noul epicentru global al pandemiei. OMS anunță peste 1300 de decese în 24 de ore

Autor: , in COVID-19 / Externe / Populare / 22 iulie, 2021, 16:53

Cifrele pandemiei de COVID-19 cresc în multe zone din lume, dar în Indonezia situaţia pare scăpată de sub control. Această țară a raportat cel mai mare număr de noi infecţii COVID din lume săptămâna trecută, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Ţară cu a patra cea mai mare populaţie din lume a înregistrat, de asemenea, un record de 1.383 de decese în 24 de ore, în ciuda măsurilor de urgenţă menite să limiteze răspândirea bolii.

„Decesele vor continua să crească încă 2-3 săptămâni din cauza decalajului dintre confirmarea cazului şi mortalitate”, a declarat Ben Cowling, profesor la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii din Hong Kong, citat de CNBC.

Indonezia a raportat cel mai mare număr de noi infecţii Covid din lume săptămâna trecută, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În timp ce cifrele par să scadă în ultimele zile, un expert în sănătate publică a declarat că decesele vor continua să crească, relatează Mediafax.

Indonezia a depăşit India, devenind epicentrul global al pandemiei de COVID-19, potrivit datelor compilate de Our World in Data.

Cea mai recentă actualizare epidemiologică săptămânală a OMS arată că peste 3,4 milioane de cazuri noi au fost raportate la nivel global între 12 şi 18 iulie. Indonezia s-a situat în fruntea listei cu cele mai multe infecţii noi în această perioadă, 350.273 de cazuri – o creştere de 44% faţă de săptămâna precedentă. A fost urmată apoi de Marea Britanie, Brazilia, India şi SUA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *