Alerte actualizate de călătorii: În ce condiții se poate călători din R. Moldova peste hotare

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 23 iulie, 2021, 17:02

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează despre actualizarea alertelor de călătorie conform situației de vineri, 23 iulie.

Având în vedere perioada estivală și de planificare a concediilor, MAEIE recomandă organizarea din timp a călătoriei, cu informarea în prealabil, corect și cuprinzător cu privire la condițiile de intrare în țara de destinație, precum și după caz cu privire la condițiile de tranzit.

Informația completă despre ultimele actualizări poate fi accesată aici.

„Luând în considerare multiple solicitări înregistrate de la cetățeni prin intermediul liniei telefonice constituite la Centrul de Apel, informăm despre lansarea răspunsurilor automatizate la întrebările frecvent adresate prin intermediul paginii de Facebook a MAEIE.

Invităm publicul să opteze pentru platformele digitale ale ministerului pentru a găsi informația căutată privind restricțiile de călătorie”, se arată într-un comunicat al instituției.

MAEIE atenționează că alertele de călătorie pot suferi modificări, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste actualizări sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare. Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice.

„Suplimentar la resursele MAEIE, recomandăm cetățenilor Republici Moldova care dispun de dubla cetățenie, a unui stat membru al UE, consultarea adițională și a datelor operative privind menținerea/ridicarea măsurilor restrictive la următoarea adresă:
Re-Open (Platformă menținută de Uniunea Europeană): bit.ly/3eBoSIP”, se mai arată în comunicat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X