Nu se mai vinde motorină la unele benzinării. ANRE: „Au introdus pe portul Giurgiulești cantități semnificative, dar refuză să le vândă”

Autor: , in Actualitate / Economic / 23 iulie, 2021, 15:15

Câteva benzinării din Chișinău susțin că nu mai au motorină în stoc. Pe de altă parte, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că în ultimele zile, unii operatori au introdus pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești cantități semnificative de motorină, dar refuză să vândă acest tip de produs la stațiile de alimentare.

În contextul ultimelor evoluții pe piața produselor petroliere din Republica Moldova și lipsa motorinei la unele benzinării, reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au spus că monitorizează atent situația și comunică următoarele.

„Constatăm, din datele statistice oficiale, că în ultimele zile, unii operatori au introdus pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești cantități semnificative de motorină, dar refuză să vândă acest tip de produs la stațiile de alimentare. Situația creată ține exclusiv de responsabilitatea acestora, instituțiile statului urmând să analizeze și să constate cauzele fenomenului respectiv, cu toate consecințele de rigoare”, au spus reprezentanții ANRE.

Referitor la ultimele modificări legislative și a cadrului de reglementare, dar și a declarațiilor în spațiul public din partea unor companii petroliere sau experți/formatori de opinie, ANRE condamnă ferm orice tentativă de exercitare a unor presiuni asupra deciziilor Agenției aprobate anterior.

„Totodată, cadrul legislativ actual a developat anumite vulnerabilități în acest sector, care urmează a fi remediate în cel mai scurt timp, pentru a nu oferi pe viitor posibilitatea utilizării acestora în interese proprii”, a conchis ANRE.

ANRE precizează că în conformitate cu datele preliminare în perioada 1 – 22 iulie curent pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Portul Internațional Liber Giurgiulești, au fost introduse 11.6 mii tone de benzină și 32 de mii de tone de motorină.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X