Veteran al războiului de pe Nistru, reținut de așa-numiții grăniceri din stânga Nistrului. I-a fost înmânată interdicția de a intra în Transnistria

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 iulie, 2021, 14:37

Sâmbătă, 24 iulie, în jurul orelor 10:20, la pretinsul post vamal din s. Lunga, r-ul Dubăsari, teritoriu controlat de către administrația de facto de la Tiraspol, a fost reținut Valeriu Mitul, locuitor al satului Corjova, raionul Dubăsari, consilier local, veteran al războiului de pe Nistru și un activist civic pentru drepturile omului.

Anunțul a fost făcut de asociația Promo-LEX.

Pretinșii grăniceri i-au ridicat actele de identitate și l-au reținut timp de o oră la așa-numitul post vamal. Ulterior, aceștia i-au întors documentele și i-au înmânat interdicția de a intra în regiunea transnistreană.

Conform Promo-LEX, că aceasta este a două reținere ilegală a lui Valeriu Mițul la un interval de două luni.

Situația lui Valeriu Mițul este identică cu cazul altor doi veterani de război – Iurii Coțofan și Victor Timuș, care au fost reținuți în august 2020 de către pretinșii grăniceri, iar peste 1 oră de la reținere, acestora li s-au înmânat documentele emise de către ”MGB-ul” local cu privire la interzicerea accesului în regiunea transnistreană.

„În acest context, reiterăm problema reținerilor și restricțiilor abuzive efectuate de către administrația de facto de la Tiraspol și solicităm autorităților constituționale, inclusiv Biroului Politici de Reintegrare, să nu realizeze doar acțiuni birocratice și formale, dar să depună eforturi suplimentare pentru a preveni asemenea situații”, afirmă Promo-LEX.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X