A decedat cântăreața de muzică populară Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros

Autor: , in Actualitate / Social / 26 iulie, 2021, 10:37

Doliu în lumea muzicii. Artista de muzică populară Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a decedat luni dimineață, 26 iulie. Anunțul a fost făcut de către directorul general al Organizației Concertistice și de Impresariat „Moldova-Concert”, Andrei Locoman. 

„Lidia BEJENARU-BOTGROS s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară „Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani. Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia BEJENARU-BOTGROS, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimmente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei BEJENARU-BOTGROS din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia BEJENARU-BOTGROS”, a scris Andrei Locoman pe Facebook.

Lidia Bejenaru s-a născut în data de 3 mai 1953, în satul Țâplești, raionul Sângerei. Și-a început cariera de solistă în Orchestra de muzică populară „Lăutarii” în anul 1978, unde a cântat pâna la sfârșitul vieții.

În 1993 a fost decorată, prin decret prezidențial, cu medalia „Meritul Civic” pentru realizările sale în domeniul muzicii populare.

Lidia Bejenaru va fi înmormântată miercuri, la Cimitirul Central din Capitală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X