Doi soți din Sadaclia și-au transformat gospodăria în grădină zoologică: „Vrem să se bucure toți copiii”

Autor: , in Social / 26 iulie, 2021, 17:39

S-au mutat cu traiul la oraș, apoi s-au răzgândit și au decis să se reîntoarcă în localitatea de baștină. Mai mult, au construit o grădină zoologică chiar în curtea casei lor. Este povestea soților Valeria şi Vasile Gribinet din Sadaclia, raionul Basarabeasca, care au în gospodărie aproximativ 30 de specii de animale şi păsări exotice.

Soții Gribinet susțin că dragostea față de păsări și animale este unul dintre motivele care a stat la baza ideii de a deschide o grădină zoologică.

„Totul a început de la procurarea unei perechi de păuni, fiindcă soțul meu iubește foarte mult animalele. Astfel, a apărut și această idee, foarte spontan. Dorința de a crea ceva frumos pentru copiii noștri și nu doar, fiindcă noi inițial ne gândeam să facem doar pentru noi, însă, cu timpul am decis să bucurăm și alți copii, nu toți au posibilitate să meargă în oraș, dar copiii trebuie să intre în contact cu lumea vie și să se dezvolte din acest punct de vedere”, ne-a spus Valeria Gribinet.

Familia Gribineț se bucură zilnic de vizitatori atât din localitate, cât și din orașele din apropiere.

„Venim din orașul Cimișlia, suntem pentru prima dată, așa ceva prin apropiere nu avem. Este foarte curajos din partea familiei. Pentru ca să întreții atâtea specii îți trebuie dragoste și putere, dar într-adevăr este ceva frumos și deosebit”, ne-a relatat o vizitatoare a grădinii zoloogice.

„Venim zilnic cu copiii, le place să intre în contact cu viețuitoarele de aici. Toată ziua mă întreabă: „Mama, dar când mergem la Zoo?””, a menționat o locuitoare din Sadaclia.

Ponei, păuni, struți, căprioare, găini pitice, maimuțe, struți, fazani, sunt vietățile care pot fi admirate de oameni.

Totodată, vizitatorii pot admira și un mini-muzeu amenajat pe teritoriu, amenajat în stiluri retro și tradițional moldovenesc.

„În compartimentul tradițional moldovenesc sunt obiecte confecționate de mâinile bunicilor noștri, iar în cel retro sunt obiecte colecționate de soțul meu, un colecționar înrăit”, ne-a povestit Valeria Gribinet.

Deocamdată, intrarea este gratuită.

„Sperăm mereu să fie gratuită. Noi nu facem o afacere, aceasta este viața noastră, o facem din plăcere. Pentru noi este suficient să bucurăm oamenii și copiii care ne vizitează. Sunt sceptică la ideea de a ne îmbogăți pe spatele copiilor. Cine dorește, donează”, au conchis soții Gribinet.

Grădina zoologică activează de marți până duminică, începând cu ora 10:00 până la 19:00.

Autor: Lina Oglinda

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X