La câteva săptămâni de la incident, Putin amenință că „marina rusă poate lansa o lovitură imposibil de prevenit”

Autor: , in Externe / 26 iulie, 2021, 16:48

Marina rusă poate detecta orice inamic și poate lansa o „lovitură imposibil de prevenit”, dacă e nevoie, a spus președintele rus Vladimir Puțin. Declarația vine la câteva săptămâni după ce o navă de război britanică s-a aflat în centrul unui incident în Marea Neagră, relatează Reuters,citat de Digi24.

„Suntem capabili să detectăm orice inamic sub apă, deasupra apei, în aer și, dacă e nevoie, să lansăm o lovitură imposibil de prevenit împotriva acestuia”, a spus Putin duminică, la parada de Ziua Marinei de la Sankt Petersburg.

Declarația vine după un incident petrecut în Marea Neagră în iunie, când Rusia a spus că a tras focuri de avertizare și a aruncat bombe în fața unei nave de război britanice pentru a o alunga din apele teritoriale ale Crimeei.

Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident, spunând că distrugătorul HMS Defender nu a fost vizat și că, dacă au fost trase focuri de armă, acestea făceau parte probabil dintr-un „exercițiu de artilerie” rus anunțat în prealabil.

„Nu s-au tras niciun fel de focuri de avertisment asupra HMS Defender. Nava Royal Navy executa o trecere nevinovată prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaționale”, a spus ministerul britanic al Apărării.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, dar acest lucru nu este recunoscut de cele mai multe țări din lume, care consideră în continuare peninsula drept parte a Ucrainei, nu a Rusiei.

Putin a declarat luna trecută că Rusia ar fi putut scufunda nava HMS Defender, acuzând-o că a intrat ilegal în apele sale teritoriale, fără să înceapă al treilea război mondial. Oficialii britanici spun însă că distrugătorul nu era în apele teritoriale ale Rusiei.

Vezi și: Ministerul rus al Apărării: „O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră”. Ce spun autoritățile britanice

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X