„PAS a discutat despre candidatura la funcția de premier”. Grosu spune că nu se va regăsi în viitorul Guvern (VIDEO)

Autor: , in Politic / 26 iulie, 2021, 15:08

Liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a declarat că colegii săi au pregătite candidaturi pentru ocuparea funcțiilor din cadrul organelor de conducere ale Guvernului și Parlamentului, însă fără a oferi numele acestora.

„Ședința de astăzi a fost una protocolară, de învestire a legislaturii a XI-a a Parlamentului. Am propus în ședința în plen să intervină o pauză, iar partea tehnică, administrativă privind alegerea organelor de conducere a Parlamentului să aibă loc joi, la ora 10:00. Acest lucru face parte din abordarea pe care am propus-o – de a intra într-o albie a normalității. Deși, Regulamentul Parlamentului prevede 10 zile pentru constituirea fracțiunilor, am rugat respectuos să ne mobilizăm într-un timp mai scurt, de azi până joi să discutăm componența nominală a Biroului permanent, candidaturile pentru poziția de președinți, vicepreședinți, șefia comisiilor, secretarii, etc. Am consultat această abordare cu membrii opoziției, de la socialiști și comuniști, și ca de obicei, la început au zis da, iar în ultimul moment s-au răzgândit. Noi vom mergem conform abordării noastre, civilizate, legale și vom parcurge pas cu pas numirea și alegerea conducerii Parlamentului”, a declarat Grosu.

„Dacă am să spun că nu este o decizie, nu o să fie corect. Mai corect este să spun că noi vom face acest anunț joi, în plenul Parlamentului. Discuții privind organele de conducere ale Parlamentului și nu doar, sunt, s-au purtat în cadrul PAS și joi o să venim cu anunțul oficial”, a adăugat liderul interimar al PAS.

Fiind întrebat dacă Natalia Gavrilița o să fie propusă la funcția de premier, Igor Grosu a spus: „În cursul acestei săptămâni, credem noi, când vor fi alese organele de conducere ale Parlamentului, probabil că președinta Maia Sandu va face invitații către fracțiunile parlamentare (…) N-a mai rămas mult și o să aflați. (…) Pot să vă spun că eu rămân în Parlament. Acest lucru este cert (…) Urmează să discutăm și cu reprezentanții opoziției, cu cei din blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor și vom supune votului candidaturile înaintate”, a adăugat Igor Grosu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X