Tănase, despre „pauza” de la Parlament: Nimic altceva decât respectarea procedurii legale

Autor: , in Actualitate / Politic / 26 iulie, 2021, 15:31

Ex-președintele Curții Constituționale și ex-ministru al Justiției, Alexandru Tănase, a comentat așa-numita pauză de la Parlament care va dura până joi, 29 iulie, precizând că nu e nimic altceva decât respectarea procedurii legale.

„Nu prea înțeleg nemulțumirile față de pauza luată de Parlament pentru constituirea fracțiunilor parlamentare. De fapt, nu s-a întâmplat nimic altceva decât respectarea procedurii legale. Astfel, Președinta Curții Constituționale a prezentat raportului privind rezultatele alegerii Parlamentului și validarea mandatelor deputaților aleși. Președintele Republicii Moldova a venit cu un mesaj politic față de Parlamentul ales, iar deputații și-au luat câteva zile pentru a constitui grupurile parlamentare și organele de lucru ale Parlamentului. Apropo, art. 4 (3) al regulamentului Parlamentului prevede ca fracțiunile parlamentare se constituie în termen de 10 zile (!) după constituirea legală a Parlamentului”, a explicat Tănase.

Precizăm că, ședința Parlamentului a luat sfârșit după procedura de constituire și discursul președintei Maia Sandu. Astfel, nu au fost constituite fracțiunile parlamentare și nici comisiile parlamentare. A fost anunțată pauză până joi, 29 iulie.

„Noi propunem o pauză. Deși termenul prevede 10 zile, noi propunem zilele următoare să decidem asupra comisiilor nominale și să revenim în ședință joi la ora 10:00”, a declarat liderul interimar al PAS, Igor Grosu.

Ulterior, deputații PAS, care dețin majoritatea, au părăsit ședința Legislativului.

Vezi și: (VIDEO) Socialiștii, după ce a fost anunțat pauză la Parlament până joi: Este o bătaie de joc

Discursul Maiei Sandu în plenul Parlamentului: După atâtea eșecuri, măcar acum să construim un stat pentru oameni

După ședința Parlamentului, deputații Partidului Șor se declară „nedumeriți” (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X