(VIDEO) Socialiștii, după ce a fost anunțat pauză la Parlament până joi: Este o bătaie de joc

Autor: , in Actualitate / Politic / 26 iulie, 2021, 11:06

Deputații socialiști se declară nemulțumiți, după ce ședința de constituire a Parlamentul s-a încheiat, fiind anunțată pauză până joi, 29 iulie.

„De ce în loc astăzi să trecem proceduri de formare a Parlamentului și să trecem la activitate, fracțiunea cu peste 60 de deputați au plecat din sală. Noi pentru ce ne-am prezentat astăzi în sala Parlamentului, dacă nici măcar nu am constituit fracțiunile parlamentare? Considerăm că este o bătaie de joc. Pentru ce am venit la Parlament, pentru un discurs electoral? Campania electorală s-a încheiat. Să fi știut că așa va fi, nici nu mai veneam. Am fost martorii unei farse”, a declarat socialistul Vlad Batrîncea.

Socialiștii susține că „ceea ce s-a întâmplat astăzi este o bătaie de joc”..

„Aceasta nu a fost o ședință a Parlamentului. Ne pare rău că am dat curs acestei solicitări de convocare a Parlamentului. Să fi știut că va fi un efort și timp irosit, desigur că nu am fi participat la această bătaie de joc”, a conchis Batrîncea.

Solialiștii au cerut ca ședința Parlamentului să continue și să fie alese organele de conducere ale Parlamentului, iar deputații PAS au părăsit ședința Legislativului.

„Noi propunem o pauză. Deși termenul prevede 10 zile, noi propunem zilele următoare să decidem asupra comisiilor nominale și să revenim în ședință joi la ora 10:00”, a declarat liderul interimar al PAS, Igor Grosu. Ulterior, deputații PAS au părăsit ședința Legislativului.

Ședința a luat sfârșit după procedura de constituire și discursul președintei Maia Sandu. Astfel, nu au fost constituite fracțiunile parlamentare și nici comisiile parlamentare. A fost anunțată pauză până joi, 29 iulie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X