(FOTO) Armata Naţională a început pregătirile pentru parada de Ziua Independenței

Autor: , in Social / 27 iulie, 2021, 17:32

Militarii Armatei Naţionale au demarat antrenamentele pentru parada militară, care va avea loc la data de 27 august, cu prilejul aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan, în prezent, în unităţi are loc procesul de selectare a militarilor participanţi la paradă şi închegare a formaţiunilor care vor defila în Piața Marii Adunări Naționale, alături de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și ai Serviciului de Informație și Securitate al Republicii Moldova (SIS).

Gorgan a specificat că la parada din 27 august vor participa militari din garnizoanele Bălţi, Chişinău şi Cahul, Academia Militară „Alexandru cel Bun”, dar şi o formaţiune a veteranilor conflictului armat din anul 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

De menţionat că antrenamentele comune cu efectivul din cadrul structurilor antrenate la paradă (MA, MAI, SIS) vor avea loc în luna august, curent, sub podul de pe șoseaua Hâncești, cartierul Telecentru. Iar repetiţiile generale se vor desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în a doua decadă a lunii august.

Decretul privind desfășurarea paradei militare cu prilejul sărbătoririi aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova a fost semnat de șefa statului, Comandant Suprem al Forţelor Armate, Maia Sandu, şi publicat în Monitorul Oficial în data de 23 iulie, curent.

Potrivit documentului, constituirea formațiunilor de paradă și conducerea paradei militare se pune în sarcina ministrului Apărării. Guvernul va asigura pregătirea și desfășurarea paradei militare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X