Serviciul Vamal, precizări despre cum trecem hotarul cu medicamentele personale

Autor: , in Social / 27 iulie, 2021, 11:02

Intenționați să plecați peste hotare și urmați în acest timp și un tratament medical? Reprezentanții Serviciului Vamal au venit cu mai multe precizări ce țin de regulile privind introducerea și scoaterea în/din țară a medicamentelor și a instrumentelor medicale. Medicamentele fac parte din categoria bunurilor de uz/consum personal şi se permite introducerea și scoaterea în/din Republica Moldova, doar cu condiția că cantitatea pe care o aveți în bagaje n-o depășește pe cea necesară pentru tratament pe perioada aflării în țara de destinație sau pe perioada călătoriei.

O altă condiție obligatorie este ca acestea să fie însoțite și de rețeta în baza căreia au fost eliberate sau de alte acte emise de către instituțiile medicale, unde să fie indicată denumirea medicamentelor, modul și durata de administrare.

„De asemenea, sunt tot mai frecvente cazurile când funcționarii vamali depistează în trimiterile poștale medicamente ce conțin substanțe psihotrope sau stupefiante. Și chiar dacă, în alte țări acestea sunt vândute fără prescripție medicală, atunci în Republica Moldova acestea sunt eliberate doar pe bază de rețetă medicală”, a precizat Serviciul Vamal.

Totodată, potrivit legislației naționale, introducerea în țară a respectivelor substanțe este calificată ca contrabandă și poate fi pedepsită cu închisoare pe un termen de până la 8 ani.

Prin urmare, venim cu recomandarea de a face rost de aceste medicamente doar în baza unei prescripții medicale, eliberată de medici specialiști. Din această categorie fac parte așa medicamente precum Modafinil, Alprazolam sau Tramadol”, a subliniat Serviciul Vamal.

Lista completă a substanțelor stupefiante și psihotrope supuse controlului poate fi vizualizată AICI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X