Reacția PSRM după ce o deputată socialistă a fost obligată să-și ceară scuze de la Nemerenco: „Subordonare politică a justiției”

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 iulie, 2021, 12:37

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova califică drept „subordonare politică a justiției și utilizarea magistraților în interese politice” hotărârea primei instanțe în cazul litigiului civil între deputatul socialist, Alla Darovannaia și consilierul prezidențial, Ala Nemerenco.

Instanța a obligat-o pe Darovannaia să prezinte scuze publice către Nemerenco, după ce a acuzat-o că ar deține o diplomă falsă de studii.

„Colega noastră a aflat din presă decizia instanței de judecată, care o vizează personal. Referitor la detaliile juridice pe acest caz se vor expune avocații, care vor ataca cu recurs decizia primei instanțe. Totuși, atragem atenția cetățenilor asupra faptului că, afirmațiile Allei Darovannaia despre eliberarea diplomei de masterat cu abateri de la lege, au fost făcute în baza unui document oficial semnat de ministerul Sănătății”, se arată în reacția PSRM.

Socialiștii insistă „că în răspunsul său, ministerul Sănătății a precizat că Ala Nemerenco nu a frecventat lecțiile la cursul de masterat, nu a susținut examene de înmatriculare, nici examenele obligatorii la încheierea studiilor. O altă prevedere legală, în baza căreia se acordă diplomă de masterat, nu există. Astfel, singura concluzie firească în cazul dat este că diploma de masterat a Alei Nemerenco a fost acordată ilegal”.

„În ultimul timp asistăm la tot mai multe cazuri în care justiția este subordonată politic noii puteri. PSRM optează pentru o justiție liberă și corectă, independentă de factorul politic. Acestea sunt și așteptările la cei mai mulți oameni în țara noastră, care vor să vadă judecători integri și corecți, iar deciziile acestora să se bazeze strict pe lege”, mai acuză PSRM.

Ala Nemerenco o prezentat marți o hotărâre a instanței care îi dădea dreptate în litigiul cu Darovannaia.

Judecătoria Centru a obligat-o pe actuala deputată Alla Darovanaia, să dezmintă personal și public informațiile răspândite de aceasta la conferința de presă din 02.02.2021 , organizată și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova, și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa oficială de Facebook, care vizează reclamanta, ca fiind defăimătoare, false și constituie relatări cu privire la fapte și să-și exprime public scuzele de rigoare.
Deputata Darovanaia este obligată să dezmintă informația în acelaș mod în care a fost răspândită – în conferință de presă organizată în sediul Parlamentului, cu invitarea tuturor reprezentanților mass media și cu publicarea textului dezmințirilor pe pagina sa oficială de Facebook. Deputata mai este obligată să elimine de pe pagina sa de Facebook toate postările cu referire la mine. De asemenea, va plăti 20.000 lei cu titlu de prejudiciu moral și va acoperi toate cheltuielile de judecată suportate.
”, a menționat Nemerenco.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X