Candidata la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, beneficiază de pază de stat

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 iulie, 2021, 14:30

Natalia Gavrilița, candidată desemnată la funcția de prim-ministru, beneficiază de pază de stat. Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), Olga Baciu.

Odată cu desemnarea prin decret prezidențial a candidatei Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, SPPS a dispus acordarea protecției candidatei desemnate la funcția de prim-ministru.

Spectrul de măsuri de protecție include paza domiciliului și automobil de serviciu.

„Conform Legii 134/2008, din momentul semnării decretului prezidențial, doamna Natalia Gavrilița beneficiază de protecție de stat din partea SPPS”, a precizat Olga Baciu.

Vezi și: Natalia Gavrilița anunță când va face publică lista miniștrilor

Președinta Maia Sandu a semnat vineri, 30 iulie, decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru.

Potrivit legii, după consultarea fracţiunilor parlamentare, preşedintele țării desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar candidatul, în termen de 15 zile de la desemnare va cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a listei Guvernului.

Amintim că Natalia Gavrilița a fost una dintre candidaturile la funcția de prim-ministru, propuse de către PAS anterior și respinse de către majoritatea PSRM-Șor din fosta legislatură a Parlamentului.

Natalia Gavriliță a fost ministru de Finanțe în Guvernul Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X