Deputații comuniști și socialiști ar putea contesta la CC decizia privind formarea Biroului permanent al Parlamentului

Autor: , in Actualitate / Politic / Uncategorized / 30 iulie, 2021, 10:19

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) ar putea contesta la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului privind constituirea Biroului Permanent al Parlamentului. Anunțul a fost făcut liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la Moldova 1.

Dodon susține că a fost încălcat principiul reprezentativității fracțiunilor în Biroul permanent.

„Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor formată din 32 de deputați urma să aibă în Biroul permanent patru și nu trei deputați. Colegii îmi propun să mergem la Curtea Constituțională să atacăm decizia de astăzi de formare a Biroului permanent. Apropo, recent a fost o hotărâre a Curții Constituționale la acest capitol și probabilitatea este mare și decizia de astăzi a Parlamentului ar putea fi declarată neconstituțională pentru că a nu a fost asigurată reprezentativitatea tuturor fracțiunilor, cum este scris în Regulament”, a spus Dodon.

Liderul PSRM a precizat că decizia de a merge la Curtea Constituțională va fi luată în următoarele zile.

Din componența Biroului Parlament al Parlamentului vor face parte opt reprezentanți ai PAS, trei ai Comuniștilor și Socialiștilor și unul din partea Partidului Șor.

Propunerea a trecut în pofida protestelor BECS, care au cerut nu trei, ci patru deputați în Biroul Permanent. Aceștia consideră că PAS, având 63 de mandate nu poate obține, conform principiului proporționalității, 8 deputați din 12.

Iată noua componența a Biroului Permanent al Parlamentului: Igor Grosu, Mihai Popșoi Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vladimir Bolea, Dan Perciun (PAS), Vlad Bătrîncea, Vasile Bolea, Corneliu Furculiță (BECS) și Denis Ulanov (P. Șor).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X