Natalia Gavrilița anunță când va face publică lista miniștrilor

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 iulie, 2021, 13:10

La începutul săptămânii viitoare va fi făcută publică lista miniștrilor. Anunțul a fost făcut de candidata Natalia Gavrilița la funcția de premier, vineri, 30 iulie.

Gavrilița a subliniat că urmează o perioadă de muncă, reorganizare a instituțiilor de stat și recuperare economică

„Sunt onorată și hotărâtă să împlinesc așteptările cetățenilor. La începutul săptămânii viitoare voi face publică lista de miniștri și sper, tot săptămâna viitoare să avem învestirea în Parlament. Urmează o perioadă de muncă, reorganizare a instituțiilor de stat și recuperare economică”, a declarat Natalia Gavrilița.

Președinta Maia Sandu a semnat vineri, 30 iulie, decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru.

Potrivit legii, după consultarea fracţiunilor parlamentare, preşedintele țării desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar candidatul, în termen de 15 zile de la desemnare va cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a listei Guvernului.

Amintim că Natalia Gavrilița a fost una dintre candidaturile la funcția de prim-ministru, propuse de către PAS anterior și respinse de către majoritatea PSRM-Șor din fosta legislatură a Parlamentului.

Natalia Gavriliță a fost ministru de Finanțe în Guvernul Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X