Fostul șef al Poliției Naționale, Alexandru Pînzari, a fost arestat. Decizia a fost dictată de către magistrați

Autor: , in Actualitate / Politic / Populare / 1 august, 2021, 15:43

Ședința de judecată în care s-a decis arestarea fostului șef al Poliției Naționale, Alexandru Pînzari, figurant în dosarul fostei Direcției 5 a INI, a avut loc mai bine de patru ore la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana al Capitalei. La proces a fost escortat și învinuitul, cu cătușe pe mâini. De asemenea, la judecătorie au venit mai mulți colegi de partid ai lui Pînzari, între care șeful PDM, Pavel Filip. Ultimii au cerut eliberarea acestuia și au garantat că el va colabora cu ancheta și nu va fugi din țară. Judecătorii, însă au acceptat demersul înaintat de către procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și au dictat mandat de arestare pe numele acestuia.

Fostul șef al Poliției Naționale, Alexandru Pînzari, a fost reținut pentru 72 de ore, vinerea trecută, în urma unor percheziții la domiciliul și în automobilul său. Descinderile s-au soldat și cu ridicarea mai multor dispozitive electronice și înscrisuri.

Pînzari pledează nevinovat și susține că a acționat conform legii.

„Știam care sunt „bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis”, scrie într-un mesaj pe pagina de facebook a lui Pânzari.

Anterior, în acest dosar, au fost reținute alte trei persoane, între care Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc.

Toți figuranții în această cauză penală sunt cercetați pentru abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X