Anunțarea în căutare și reținerea lui Platon, pe pauză. Mai are 10 zile la dispoziție pentru a reveni în R. Moldova

Autor: , in Actualitate / Social / 2 august, 2021, 16:59

Veaceslav Platon mai are 10 zile la dispoziție pentru a reveni în Republica Moldova și a se prezenta în instanța de judecată. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au întrerupt ședința de luni, 2 august, în cadrul căreia urmau să decidă în privința solicitării procurorului anticorupție ce ține de emiterea mandatului de arestare pe numele lui Veaceslav Platon și anunțarea în căutare pentru reținere.

Ședința de astăzi a fost întreruptă până pe 12 august.

„Eu consider că vor putea fi expuse toate suspiciunile privind pretinsele presiuni. Eu cred că 10 zile este mai mult decât suficient. Se vorbește în presă că Veaceslav Platon este ori în Londra ori în Cehia. Din aceste state cred că e destul timp să ajungă în Republica Moldova. Ofer termen până la data de 12 august”, a declarat judecătorul Eugeniu Beșelea.

Vezi și: Procuratura Anticorupție solicită arestarea și anunțarea în căutare a lui Veaceslav Platon

Având în vedere neprezentarea inculpatului Veaceslav Platon la ședința de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de corupere activă și escrocherie, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat magistraților astăzi, 2 august, aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive.

Procurorul a argumentat că solicitarea este bazată pe informațiile prezentate de Poliția de Frontieră, care confirmă faptul lipsei inculpatului de pe teritoriul țării.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X