Atleta din Belarus care a fost forțată să se întoarcă în țară a primit viză umanitară în Polonia

Autor: , in Actualitate / Externe / 2 august, 2021, 16:38

Krystsina Tsimanouskaya, atleta bielorusă care a cerut ajutorul autorităților japoneze după ce a fost rechemată în Belarus înainte de încheierea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a primit viză umanitară în Polonia, potrivit unui anunț al ministrului adjunct al afacerilor externe din Polonia, Marcin Przydacz.

După ce a rămas peste noapte într-un hotel la aeroportul Haneda din Tokyo. Krystsina Tsimanouskaya a intrat luni în ambasada Poloniei de la Tokyo și a cerut azil politic în Polonia, scrie Digi24.

Marcin Przydacz, ministrului adjunct al Afacerilor Externe în guvernul polonez, a transmis pentru postul de televiziune polonez TVN24 că atleta în vârstă de 24 de ani se află în siguranță în Ambasada Poloniei la Tokyo și va primi o viză umanitară, urmând să fie analizată și cererea acesteia pentru azil politic.

„După cum a promis, Polonia oferă ajutor cetățenilor bieloruși care doresc să părăsească teritoriul Belarusului din motive politice sau nu doresc să se întoarcă în Belarus după ce au părăsit granițele țării. Această ofertă este valabilă și pentru Krystsina Tsimanouskaya. Consul polonez la Tokyo a vorbit cu sportiva, a asigurat-o că este în siguranță și i-a oferit îngrijire”, a declarat Marcin Przydacz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X