Președintele Parlamentului a discutat cu omologul său ucrainean: „Avem multe probleme similare ce trebuie soluționate”

Autor: , in Politic / 2 august, 2021, 16:23

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut astăzi, o discuție telefonică cu Dmitri Razumkov, președintele Radei Supreme a Ucrainei.

Cei dou au vorbit despre cooperarea bilaterală pe dimensiunea parlamentară. Pentru o mai bună colaborare, oficialii au convenit să efectueze un schimb de vizite în cel mai apropiat timp.

„Avem multe probleme similare ce trebuie soluționate, dar totodată şi mai multe oportunităţi şi capacităţi de cooperare”, a menționat Igor Grosu.

Șeful Legislativului a subliniat faptul că în curând, atât R. Moldova, cât și Ucraina vor aniversa 30 de ani de la independență. Cu această ocazie Igor Grosu a transmis cele mai calde felicitări omologului său ucrainean, dându-i asigurări că pentru Republica Moldova, Ucraina a fost şi va rămâne un bun vecin şi un partener credibil.

„Din păcate, ambele țări au parte de probleme comune: sărăcia, corupția și conflicte regionale nestinse”, a subliniat Igor Grosu, asigurându-l pe Dmitri Razumkov că R. Moldova respectă integritatea teritorială a Ucrainei și pledează pentru pace și liniște în regiune.

La final, Igor Grosu și Dmitri Razumkov au convenit să intensifice eforturile de cooperare și să facă tot posibilul ca cetățenii din ambele țări să aibă parte de siguranţă şi un trai mai bun.

Precizăm că președintele interimar al PAS, Igor Grosu, a fost ales joi, 29 iulie, președintele Parlamentului Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X