Procuratura Anticorupție solicită arestarea și anunțarea în căutare a lui Veaceslav Platon

Autor: , in Actualitate / Social / 2 august, 2021, 11:58

Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat luni, 2 august, magistraților aplicarea în privința lui Veaceslav Platon a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsurii preventive.

Procurorul argumentează solicitarea prin faptul că Platon nu s-a prezentat la ședința de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de corupere activă și escrocherie.

„Solicitarea procurorului este bazată pe informațiile prezentate de Poliția de Frontieră, care confirmă faptul lipsei inculpatului de pe teritoriul țării. Examinarea demersului procurorului este fixată pentru astăzi, 2 august 2021, ora 16:00 la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani”, a anunțat Procuratura.

Menționăm că, în dimineața zilei de astăzi urma să fie examinat dosarul, întors la data de 30 ianuarie 2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată. De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X