TripAdvisor a făcut o listă cu oraşele în care sunt cei mai mulţi hoţi de buzunare

Autor: , in Externe / 2 august, 2021, 19:04

Turiştii care vizitează marile oraşe ale lumii sunt captaţi de atracţiile turistice şi nu mai sunt atenţi la genţi şi portofele. TripAdvisor a realizat o listă cu 10 oraşe în care pot fi întâlniţi cei mai mulţi hoţi de buzunare, scrie Mediafax.

Atunci când călătoriţi în oraşe mari, unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ţineţi cont sunt hoţii de buzunare. Potrivit TripAdvisor, sunt 10 oraşe în care turiştii trebuie să fie atenţi la buzunare:

Barcelona, Spania

Pe locul întâi în topul oraşelor cu cei mai mulţi hoţi de buzunare se află Barcelona, din Spania. Las Ramblas, renumita stradă pietonală şi atracţie turistică populară, este o zonă de risc, de aceea turiştii ar trebui să o evite sau să fie foarte atenţi când trec pe acolo, potrivit Independent.

Roma şi Florenţa, Italia

Plină de repere istorice şi puncte de interes cultural, Roma atrage în fiecare an milioane de turişti. Din păcate, mulţimile care se fotografiază în faţa Coloseumului fac indirect o invitaţie hoţilor de buzunare care profită de neatenţia lor pentru a le lua telefoane, camere şi portofele. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Florenţa.

Praga, Republica Cehă

Străzile înguste şi pietruite, străbătute de turişti în fiecare an, sunt zone în care hoţii fură cele mai multe bunuri.

Madrid, Spania

Al doilea oraş spaniol de pe listă, Madrid, este un oraş aglomerat, în care turiştii pot întâlni mulţi hoţi. Fleamarketul El Rastro şi Metro sunt citate ca fiind unele dintre cele mai riscante locuri când vine vorba de hoţii de buzunare, dar muzeele sunt, de asemenea, locuri în care se pot fura bunurile turiştilor.

Paris, Franţa

Mulţimile uriaşe care se adună lângă Turnul Eiffel, Luvru şi Metrou, uşurează „munca” hoţilor de buzunare din acest oraş. Este important ca turiştii să fie atenţi la lucrurile lor atunci când se află în zonele aglomerate ale oraşului.

Buenos Aires, Argentina

Hoţii de buzunare din acest oraş sunt cunoscuţi pentru „trucul muştarului”: stropesc turiştii cu muştar pe spate, pete care arată ca excremente de păsări, iar un străin „prietenos” încearcă să îi ajute şi să îi cureţe, în timp ce le fură şi bunurile.

Atena, Grecia

Atena este plină de monumente şi atracţii în aer liber, ceea ce înseamnă foarte puţină securitate în cele mai aglomerate locuri ale oraşului.

Hanoi, Vietnam

Cartierul Vechi din capitala Vietnamului este plin de monumente istorice şi arhitectură fascinantă, unde hoţii de buzunare pot fi întâlniţi la tot pasul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X