„A demonstrat că NU poate redresa sportul moldovenesc”. Deputatul Carp cere demisia lui Juravschi de la șefia Comitetului Național Olimpic

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 august, 2021, 17:50

Deputatul PAS, Lilian Carp, cere demisia președintelui Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi. Potrivit parlamentarului, Juravschi a demonstrat că nu poate redresa sportul moldovenesc și l-a acuzat de nereguli în activitate.

Carp susține că delegația Republicii Moldova a reușit să se remarce negativ la Jocurile Olimpice din acest an: „Și nu e vorba despre latura sportivă, unde ai noștri au avut o prestație așteptată, ținând cont de condițiile de pregătire pe care le-au avut și, în general, de situația dezastruoasă din sportul moldovenesc”.

„S-au „remarcat” în schimb cei din delegația oficială! Angajați ai Comitetului Național Olimpic, care au ajuns la Tokio pe criterii cunoscute doar președintelui CNOS, Nicolae Juravschi, fost deputat PLDM, PPEM și PD”, a scris deputatul.

„Numele lui este Cornel Josan și a făcut parte din delegația Moldovei în Japonia în calitate de responsabil de securitatea anti-Covid din lotul Moldovei, deși funcția lui la CNOS este responsabil de marketing, nicidecum de medicină. Ei bine, tocmai acest Cornel Josan a fost depistat de poliția niponă încălcând regulamentul de securitate anti-Covid al Olimpiadei! Și cum la ei nu te joci cu Legea, poliția japoneză a cerut organizatorilor izolarea, apoi expulzarea moldoveanului care a crezut că i se permite orice.

Și desigur că presa internațională a distribuit cu lux de amănunte știrea, care a ajuns astăzi și la noi…”, a mai scris Carp.

Potrivit lui, a venit timpul ca Nicolae Juravschi să plece din fruntea sportului moldovenesc, „după trei ediții ale Jocurilor Olimpice de vară fără medalie obținută, după scandalul internațional de dopaj în care a fost implicat unul din protejații lui și după ce a demonstrat că NU poate redresa sportul moldovenesc”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X