Actualizare importantă pentru cetățenii R. Moldova care se întorc din Rusia prin Ucraina

Autor: , in Actualitate / Social / 3 august, 2021, 17:02

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează că potrivit modificărilor prevăzute de Hotărârea Guvernului Ucrainei nr. 787 din 28.07.2021, cetățenii Republicii Moldova sosiți din Rusia și India după data de 5.08.2021, care s-au aflat pe teritoriul acestor state mai mult de șapte zile în ultimele 14 zile, la intrare în Ucraina vor fi impuși să se autoizoleze pe teritoriul ucrainean pe o durată de 14 zile, fără dreptul de sistare a acestei perioade de timp.

Persoanele menționate urmează să instaleze și să activeze în telefonul său mobil aplicația serviciului electronic ucrainean „Acasă”. În cazul imposibilități sau refuzului instalării acestei aplicații persoana în cauză nu va fi admisă să intre în Ucraina. Exceptați de la autoizolare sunt persoanele care nu au atins vârsta de 18 ani.

MAEIE și Ambasada se află în contact permanent cu autoritățile ucrainene în vederea identificării unui mecanism care ar asigura tranzitarea teritoriului ucrainean de către cetățenii moldoveni, care revin din Federația Rusă.

În cazul apariției unor situații problematice vă rugăm să apelați serviciul consular al Ambasadei Republicii Moldova la tel. +380-44-521-22-79 sau email 📧kiev@mfa.gov.md.

În cazuri excepționale se va apela linia telefonică de urgență a Ambasadei: + 38 068 384 2016 (activă 24/7).

Alerta de călătorie actualizată poate fi consultată aici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X