Curtea de Apel a dispus analiza acuzațiilor de uzurpare a calității de judecător la CC de către Boris Lupașcu

Autor: , in Politic / 4 august, 2021, 17:28

Astăzi, 4 august, Curtea de Apel Chișinău a dispus ca acuzațiile de uzurpare de către ex-procurorul Lupașcu Boris a calității de judecător al Curții Constituționale, în complicitate cu alte persoane, să fie reanalizate de către Procuratura Generală.

Anunțul a fost făcut de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, candidat la funcția de ministru al Justiției în Guvernul Gavrilița.

„Vă aduceți aminte de atacul frontal asupra Curții Constituționale din aprilie 2021 prin care PSRM-ȘOR au încercat numirea lui Boris Lupașco la Curte? Procuratura Generală a preferat să ignore, după cum deja și ne-am obișnuit, aceste fapte grave și a refuzat examinarea lor după ce a fost sesizată. Iată că astăzi, 4 august, Curtea de Apel Chișinău a dispus ca acuzațiile de uzurpare de către ex-procurorul Lupașcu Boris a calității de judecător al Curții Constituționale, în complicitate cu alte persoane, să fie reanalizate de către Procuratura Generală”, a scris acesta pe Facebook.

Potrivit lui, procurorii sunt astfel „obligați să investigheze faptele și nu să le arunce la coșul de gunoi așa cum au făcut-o anterior”.

„Asemenea „refuzuri” comode de a investiga situații periculoase cu care se confruntă statul nu pot fi tolerate și reprezintă precedente grave care slăbesc și mai mult sistemul de drept.

Se pare că întâlnirea „la ceai” a lui Lupașcu și adjunctul Procurorului General Ruslan Popov nu a ținut în instanță și nu are substanță decât pentru o „reacție a procuraturii”…”, a adăugat reprezentantul PAS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X