Gavrilița, despre activitatea lui Stoianoglo: Am avut suficient timp să vedem inacțiunile. De ce Procuratura s-a concentrat pe apărarea unor criminali?

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 4 august, 2021, 13:05

Prim-ministra desemnată Natalia Gavriliță sugerează că nu ar avea niciun motiv pentru a planifica o întrevedere de lucru cu actulalul procuror general Alexandr Stoianoglo, argumentând că „am avut suficient timp ca să vedem acțiunile, dar mai bine zis, inacțiunile Procuraturii Generale”.

„Avem un proiect de lege pentru reforma Procuraturii. Vom merge în Parlament cu inițiativele legislative cât mai curând”, a declarat Gavrilița, în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

Întrebată dacă va solicita o întrevedere cu procurorul general Alexandr Stoianoglo pentru a vedea dacă în instituția pe care o gestionează Alexandr Stoianoglo funcționează lucrurile, prim-ministra desemnată Natalia Gavriliță a spus că este deschisă pentru întâlniri cu persoanele cu care poate ajunge la decizii și acțiuni care îmbunătățesc viața cetățenilor.

„Noi am avut suficient timp ca să vedem acțiunile, dar mai bine zis, inacțiunile Procuraturii Generale. De aceea, nu știu dacă o asemenea întâlnire va aduce vreun efect”, a subliniat Natalia Gavrilița.

Moderatoarea emisiunii a subliniat că Sergiu Litvinenco, candidatul propus la cârma Ministerului Justiției, solicită practic demisia lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, iar Natalia Gavrilița a comentat:

„Este foarte simplu. Domnul Stoianoglo a venit și a spus că au fost dosare ticluite sau falsificate și a permis unor criminali să iasă din pușcărie. Bine, dacă este adevărat, atunci unde sunt dosarele împotriva procurorilor care au falsificat alte dosare? De ce Procuratura s-a concentrat pe apărarea acestor criminali, în loc să se ocupe de documentarea dosarelor și identificarea acelor mărturii, dovezi care ar permite pedepsirea acestor pesoane? Au trecut aproape doi ani și noi nu vedem rezultate. Vedem mai mult un avocat a unor grupuri de interese decât cineva care se preocupă de înfăptuirea justiției. Astfel că, cetățenii întreabă de ce mai plătim salarii unor asemenea persoane care nu sunt capabile să aducă mai multă dreptate”, a adăugat Gavrilița.

Deocamdată, Procuratura nu a venit cu o reacție la aceste acuzații.

Amintim că, Natalia Gavrilița, premierul desemnat, a anunțat marți, 3 august, că a depus la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern. Acesta include programul de guvernare și lista membrilor noului Executiv.

Parlamentul se va întruni în ședință plenară, vineri, 6 august, cu începere de la ora 10:00. Agenda include acordarea votului de încredere a Programului de activitate și a întregii liste a Guvernului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X