Ceaus, în arest la domiciliu. Avocatul Iulian Balan: „Este monitorizat electronic. Procesul a durat mai mult de 10 ore”

Autor: , in Actualitate / Social / 5 august, 2021, 17:18

Fostul judecător ucrainean Nicoale Ceaus a fost plasat în arest preventiv la domiciliu. Decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătorii Kiev miercuri, 4 august. De asemenea, i-a fost aplicată o brățară de monitorizare electronică.

Avocatul moldovean Iulian Balan a declarat pentru COTIDIANUL că ședința de judecată în dosarul în care figurează clientul său Nicolae Ceaus a durat mai mult de 10 ore.

„Ieri, la Judecătoria Kiev s-a desfășurat examinarea demersului Procuraturii, mai exact a NABU – Biroul Național Anticorupție din Ucraina cu privire la aplicarea unei măsuri privative de libertate. Procesul a durat mai bine de 10 ore, în care s-au recuzat și judecătorii, dar și anumiți figuranți pe dosar”, ne-a declarat avocatul Iulian Balan.

Fostul judecător ucrainean va fi monitorizat electronic.

„Într-un final, instanța a decis plasarea lui Ceaus în arest preventiv la domiciliu. Lui Ceaus i-a fost aplicată o brățară de monitorizare electronică. În prezent, dânsul comunică doar cu avocatul său care este în Kiev și soția acestuia”, a precizat Balan.

Deocamdată nu se cunoaște cine l-ar fi răpit pe Ceaus.

„Avocatul din Kiev a confirmat că Ceaus a fost răpit. Încă nu se cunosc detalii cu privire la cine au fost răpitorii și care a fost scopul acestora. Într-adevăr a fost găsit la un sector de poliție din apropierea orașului Vinnița”, ne-a mai spus Iulian Balan.

Procedurile din Republica Moldova în care e vizat Nicolai Ceaus, deocamdată, nu au fost suspendate.

„Referitor la procedurile din Republica Moldova, dânsul nu mi-a revocat împuternicirile. Cererile care le-am depus urmează să fie examinate așa cum au fost programate”, a conchis avocatul Iulian Balan.

Vezi și: (FOTO) Ex-judecătorul Ceaus, găsit. Activist: „S-a planificat lichidarea acestuia, dar ofițerii au refuzat”

Amintim că, Ceaus ar fi fost răpit chiar în centrul Chișinăului pe data de 3 aprilie. Peste două zile, președinta Maia Sandu a făcut un apel către toate instituțiile statului să întreprindă măsuri urgente pentru clarificarea situației.

La data de 13 aprilie, ministrul Afacerilor Interne în exercițiu, Pavel Voicu, a declarat că organele de urmărire penală, poliția și Procuratura au avansat mult în cercetarea cazului răpirii fostului judecător ucrainean Nicolae Ceaus, precizând că există mai multe probe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X