Cinci elicoptere din R. Moldova, trimise în Turcia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Autor: , in Externe / Social / 5 august, 2021, 12:59

Cinci elicoptere din Republica Moldova au fost trimise în Turcia pentru a participa la operațiunea de stingere a incendiilor. Anunțul a fost făcut joi, 5 august, de Ambasada Republicii Moldovei în Turcia.

„Ambasadorul Dmitri Croitor a avut o discuție telefonică pe data de 4 august cu președintele companiei din Republica Moldova, care a îndreptat 5 elicoptere în Turcia, pentru a participa la operațiunea de stingere a incendiilor din regiunea de sud a țării”, a anunțat Ambasada Republicii Moldovei în Turcia.

În cadrul discuției telefonice, președintele companiei a comunicat că, echipajele de zbor, din care fac parte cetățeni ai R. Moldova, sunt în siguranță.

La rândul său, ambasadorul a adus aprecieri acțiunilor de susținere din partea companiei din Republica Moldova, în aceste clipe de grea încercare pentru poporul turc, remarcând că, astfel de acțiuni contribuie la solidificarea parteneriatului strategic dintre ambele state.

Totodată, a fost remarcat că, Ambasada a purtat discuții cu consulii onorifici ai Republicii Moldova în Antalya, Alanya și Marmaris, care sunt gata să acorde asistență cetățenilor moldoveni, în caz de necesitate.

Vezi și: Un sat din Turcia a fost mistuit de flăcări în 20 de minute. Incendiile se extind (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X