Cum explică Grosu întrevederea cu Mitropolitul Vladimir

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 august, 2021, 10:44

„Președintele Parlamentului ar trebui să stabilească o relație cu reprezentanții cultelor”, în logica aceasta înscriindu-se și întrevedrea pe care președintele Legislativului, Igor Grosu, a avut-o cu Mitropolitul Vladimir.

Grosu, criticat de o parte a societății după ce una dintre primele întrevederi în noua ipostază a avut-o cu Mitropolitul Vladimir, a comentat pentru Europa Liberă de ce a luat această decizie.

„A fost o întrevedere și cu Mitropolia Moldovei, și cu Mitropolia Basarabiei, pentru acuratețe. Dacă este nevoie, o să mă întâlnesc în continuare și cu reprezentanții altor culte, pentru că este corect, în ipostaza mea, oricine ar fi președintele parlamentului, să stabilească o relație cu reprezentanții cultelor. Pentru că în special acum, după această perioadă electorală, care nu s-a deosebit de alte campanii, care a bulversat cetățenii, trebuie să calmăm lucrurile, să-i liniștim, inclusiv, să folosim ocazia pentru a explica o dată în plus că trebuie să fim solidari în combaterea pandemiei, pentru că ea este printre noi și nu se uită că ești de la o mitropolie sau alta sau că ești de altă religie. Suntem toți supuși aceluiași risc”, a declarat Grosu.

Întrebat cum comentează că imediat după întrevedere, mai mulți lideri religioși au participat la proteste anti-vaccinare, Grosu a răspuns: „Pe mine un lucru m-a bucurat, nu-l primiți ca sarcasm, am văzut că cei care au stat în piață au respectat distanța, așa de bine! Cred eu că mai este o speranță ca cel puțin pe o parte din ei să-i convingem. Și, scuzați-mi lipsa de modestie, eu cunosc fețe bisericești care s-au vaccinat și care înțeleg lucrul acesta. Care s-au vaccinat, apropo, printre primii!”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X