(FOTO) Ședința de judecată în dosarul lui Țuțu, acuzat că a estorcat 20.000 de euro, întreruptă. Declarațiile fostului deputat democrat și ale avocatului său

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 5 august, 2021, 14:51

Ședința de judecată în dosarul pentru trafic de influență în care figurează Constantin Țuțu a avut loc joi, 5 august, iar procesul de judecată a fost întrerupt, din motiv că a fost epuizat timpul. Astăzi, Ivan Ungurean, avocatul lui Constantin Țuțu, a solicitat încetarea procesului penal, motivând că urmărirea penală a fost cu grave încălcări.

La ședința programată la Judecătoria Chișinău cu sediul Buiucani a fost prezent atât învinuitul, cât și cei doi avocați ai săi.

Ivan Ungurean, avocatul lui Constantin Țuțu, a precizat că astăzi a avut loc ședința ordinară, cu participarea inculpatului. Tot el ne-a spus că a fost depus un set de cereri, inclusiv fiind solicitată încetarea procesului penal în ședință preliminară.

„Astăzi a avut loc ședința în care Constantin Țuțu a depus mai multe cereri, deoarece urmărirea penală a avut loc cu grave încălcări, cu atâr mai mult că avem o încheiere a judecătorului de instrucție din unde s-a constat că urmărirea penală a fost ilegal începută și încheierea respectivă este irevocabilă, prin ce se exprimă că tot procesul este viciat. Încălcarea dreptului la un proces echitabil în faza inițială duce la nulitatea tuturor actelor procesuale. De aceea, noi astăzi am invocat problema respectivă. Tot procesul este ilegal ”, a menționat Ivan Ungurean, avocatul lui Constantin Țuțu.

Foto: COTIDIANUL

Fiind prezent la ședință, Țuțu a pledat nevinovat.

„Sunt nevinovat. Nu cunosc oamenii care au venit la ședință, prezentându-se drept martori. Nu am luat bani niciodată de la nimeni. Nu am luat 20.000 de euro, așa cum sunt învinuit”, ne-a declarat Țuțu.

Întrebat care e motivul tergiversării acestui dosar, Țuțu a spus: „Nu cunosc, nu mă pot expune. Acest dosar a fost clasat, apoi repornit. Până la urmă, cred că va fi un show de prost gust. Voi demonstra că nu sunt vinovat”.

Foto: COTIDIANUL

„Acuzarea s-a expus și astăzi și a solicitat respingerea acestui demers ca fiind unul nefondat. Instanța de apel a considerat că acuzarea a înaintat întemeiat recursul și l-a admis integral. Iar la moment, considerăm noi că nu există careva impedimente de a desfășura normal procesul de judecată”, a subliniat Mirandolina Sușițcaia, procuror.

Următoarea ședință de judecată în acest caz a fost fixată pentru data 13 august 2021, ora 16:00.

Foto: COTIDIANUL

Deși cauza penală a fost trimisă în primăvara anului 2020 pe masa judecătorilor, aceasta se află încă la faza ședințelor preliminare.

Fostul deputat democrat, Constintin Țuțu, este acuzat că ar fi estorcat 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat învinuit într-un dosar penal. În schimbul banilor, Constantin Țuțu ar fi promis să influențeze procurorii, astfel încât învinuitul să fie eliberat.

Pe lângă acest dosar, fostul parlamentar mai are o cauză penală pentru îmbogățire ilicită.

Constantin Țuțu a fugit în anul 2019 din Republica Moldova, la scurt timp după ce Partidul Democrat, din care făcea parte, a plecat de la guvernare. Acesta a revenit acasă și s-a predat în luna martie 2020 autorităților, care au decis să-l cerceteze penal în libertate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X