„Fuga lui Platon e pe conștiința lui”. Ce spune Sandu despre probabilitatea demiterii lui Stoianoglo

Autor: , in Politic / 5 august, 2021, 20:32

„Eu nu am văzut rezultate”. Afirmația îi aparține președintei Maia Sandu și a fost făcută cu referire la prestația procurorului general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo.

„Eu apreciez omul după rezultate. În cazul procurorului general, nu am văzut rezultate. Dimpotrivă, am văzut lucruri care nu trebuiau să se întâmple. Inclusiv fuga unui dintre hoți, care e pe conștiința lui și a altor procurori. Mă refer la Platon”, a declarat Maia Sandu.

Ea a spus că PAS, formațiune care deține majoritatea parlamentară, ar urmă să schimbe Legea Procuraturii pentru a evalua activitatea lui Stoianoglo.

„Cel puțin pe dosarul Laundromatului, a spălării de bani din Federația Rusă, e clar că procurorul nu și-a făcut treaba în situația în care acest personaj nu e bănuit în acest dosar. Acest procuror trebuie cercetat și probabil sancționat pentru lipsă de acțiune. Dar acesta e doar un episod. Eu n-am văzut rezultate. Despre acțiuni concrete trebuie să vorbească echipa de juriști de la PAS”, a declarat Sandu, invitată la emisiunea „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

„În înțelegerea mea, partidul va veni cu un proiect de lege care să modifice Legea Procuraturii și să includă acolo evaluarea activității procurorului general. Nu e posibil să așteptăm șapte ani și doar după șapte ani să corectăm lucrurile în situația în care Procuratura nu funcționează așa cum ar trebui”, a mai spus șefa statului.

Amintim că activitatea lui Alexandr Stoianoglo a fost critică în ultimul timp de unii fruntași ai PAS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X