Italia: Badantele ar putea rămâne fără locul de muncă dacă nu se vaccinează

Autor: , in Actualitate / Social / 5 august, 2021, 10:30

Din ce în ce mai multe țări se gândesc la implementarea obligativității vaccinării în sectorul medical. Cu toate acestea, o altă categorie de angajați ar putea să-și piardă locul de muncă dacă nu se vaccinează. Încă nu s-a luat o decizie definitivă.

O nouă categorie de angajați pot rămâne fără loc de muncă! Autoritățile iau în vedere obligativitatea vaccinării

Badantele (persoanele care îngrijesc persoanelor în vârstă) din Italia ar putea fi obligate să se vaccineze împotriva coronavirusului. În caz contrat, notează Corriere della Serra, citat de Capital, acestea și-ar putea pierde locul de muncă.

Momentan, autoritățile italiene au decis ca vaccinarea să fie obligatorie doar pentru personalul medical, însă se discută și despre necesitatea introducerii acestei obligații și pentru cei care îngrijesc persoane în vârstă.

Chiar dacă autoritățile nu iau o decizie finală cu privire la acest aspect, mai multe badante riscă să-și piardă locul de muncă dacă nu se vaccinează deoarece vor fi date afară de către angajatori.

„Problema este delicată, înțelegem și respectăm libertatea de decizie a tuturor cu privire la vaccinare, dar pentru familii reducerea riscului de expunere la boală este crucială. Refuzul de a prezenta permisul verde subminează iremediabil relația de încredere cu angajatul”, spune Andrea Zini, președintele Assindatcolf, o asociație care reprezintă angajatorii din sectorul asistenței familiale.

Andrea Zini notează că multe dintre bandantele din Europa de Est s-au vaccinat deja, dar cu vaccinul rusesc, vaccin care nu este recunoscut în Italia. În plus, aceste persoane nu pot repeta schema de vaccinare cu seruri acceptate de Uniunea Europeană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X