Un comerciant ar fi propus mită de 10.000 de euro unui funcționar public din Chișinău, iar acum riscă până la șapte ani de închisoare

Autor: , in Actualitate / Social / 5 august, 2021, 09:52

Un antreprenor din Chişinău a fost reţinut de Centrul Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie, după ce a fost denunţat de un funcţionar al Preturii Buiucani pe care acesta ar fi încercat să-l mituiască.

Potrivit denunţătorului, comerciantul ar fi dorit să amplaseze o gheretă pentru comercializarea produselor agricole în sectorul Buiucani, iar ca să obţină permisiunea i-ar fi promis angajatului Preturii un comision de 10 la sută din venitul lunar.

Pentru că oferta antreprenorului a fost ignorată de funcționarul public, acesta ar fi insistat să-i transmită 10.000 de euro ca primă tranşă din comisioanele lunare ulterioare. Cazul a fost raportat la CNA, iar pe marginea faptelor descrise a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere activă.

Bărbatul a fost reţinut şi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Acum, el este cercetat penal pentru corupere activă şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 7 ani de închisoare și amendă de până la 14.000 unităţi convenţionale (700.000 de lei) cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Menționăm că, până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X