ANRCETI a activat celula de criză, după ce rețele de comunicații au picat din cauza intemperiilor

Autor: , in Social / 6 august, 2021, 17:14

În contextul situației hidrometeorologice instabile, furnizorii de comunicații electronice se confruntă cu probleme majore legate de asigurarea continuității prestării serviciilor utilizatorilor finali.

Pentru a asigura un proces eficient de monitorizare a situației Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) a activat celula de criză.

Potrivit ANRCETI, situația în prezent este următoarea:

S.A. „Moldtelecom”

Telefonie fixă: Lipsa Energiei electrice Total 114 Centrale Telefonice Automate (CTA), dintre care cu staționare 66 CTA: Staționare 57 CTA (F4 de la 100 până 1000 de abonați) Staționare 9 CTA (F6 de la 1000 până 2000 de abonați)

Telefonia mobilă: Lipsa energiei electrice total 118 BTS-uri (Stații telefonice de bază mobile) din care cu staționare – 70 BTS-uri Broadband: Staționează 27700 de porturi FTTx+ADSL, din care 8158 FTTx, 19542 ADSL, 392 prin Switch si 114 Dslam.

S.A. „Moldcell”

Staționează parțial legătura mobila Node B și BTS din Chișinău, cele mai afectate sunt sectoarele Botanica și Buiucani. S-a efectuat restart forțat pe Core principal, în timp de 30 de minute, urmează să se clarifice situația.

S.A. „Orange Moldova”

Rețeaua nu este afectată major, sunt deconectate BTS dar fără staționări semnificative.

Citește și: Rețeaua Moldcell a căzut: De ore întregi apeluri GSM nu pot fi efectuate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X