Ciocoi, atenționare către membrii noului Executiv: „Fondul de rezervă al Guvernului este aproape pe zero”

Autor: , in Politic / 6 august, 2021, 17:08

Fostul premier interimar a antenționat membrii noului Guvern că situația financiară pe care o moștenesc este una precară. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1. Totodată, el a anunțat că revine la activitatea sa diplomatică.

„Fondul de rezervă al Guvernului este golit. E pe zero, practic. Este necesar de a suplimenta fondul de rezervă cu o sumă corespunzătoare, ca să poată rezista până la sfârșitul anului curent, să poată face plățile necesare, inclusiv, când e vorba de pagubele provocate de ploi, grindină. Și Fondul de Intervenții este gol, după ce s-au achitat bani pentru cei care au avut de suferit în urma calamităților naturale, dar și plăți pentru medicii care au activat în perioada pandemică”,a declarat Aureliu Ciocoi.

Totodată, fostul premier interimar a anunțat că revine la activitatea sa diplomatică. În cadrul unei emisiuni televizate, acesta a declarat se va întoarce în funcția pe care a deținut-o în cadrul Ministerului de Externe.

„Eu, fiind diplomat de carieră, voi reveni la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în funcția din care am fost detașat în 2018 când am plecat consilier pentru funcția de consilier entru politica externă la președinție, în funcția de Ambasador cu Misiuni speciale”, a declarat Ciocoi.

Aureliu Ciocoi a fost numit în funcția de premier interimar în decembrie 2020. Decretul a fost semnat de președinta Maia Sandu, după ce Ion Chicu a anunțat că demisionează de la șefia Guvernului și a refuzat să asigure interimatul până la numirea altui cabinet.

Echipa guvernamentală a candidatei desemnate la funcția de premier, Natalia Gavrilițița, a primit vot de încredere din partea Parlamentului, după prezentarea programului de activitate şi a listei Guvernului. Ulterior, membrii noului Executiv au depus jurământul la Președinție.

La scurt timp, președinta Maia Sandu a semnat decretul de numire a Guvernului condus de Natalia Gavrilița.

La acest subiect: ULTIMA ORĂ! Guvernul Gavrilița a primit votul de încredere al Parlamentului

Discursul integral al Nataliei Gavrilița la tribuna Parlamentului

Membrii Guvernului Gavrilița depun jurământul la Președinție (LIVE)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X