Nicu Popescu, invitat la București de omologul său român. Ce subiecte au discutat miniștrii

Autor: , in Politic / 6 august, 2021, 17:32

Abia învestit în funcție, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, a fost invitat de omologul său român să efectueze o vizită la București.

„Am avut astăzi o convorbire telefonică cu Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu. Domnul ministru a adresat felicitările sale cu ocazia învestirii noului Guvern de la Chișinău și numirii mele în funcția de Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Cu acest prilej, a fost evocată interacțiunea noastră anterioară foarte bună. În cadrul discuțiilor am convenit cu partea română să accelerăm implementarea proiectelor bilaterale prioritare și să identificăm noi oportunități care să răspundă necesităților concrete ale cetățenilor, în baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a anunțat Popescu.

Nicu Poescu a menționat că preluarea experienței și expertizei României în materie de integrare europeană, realizarea proiectelor comune în domeniul infrastructurii energetice, transportului și comunicațiilor va apropia și mai mult Republica Moldova de UE.

„Totodată, am mulțumit omologului meu pentru asistența consistentă oferită în combaterea pandemiei de COVID-19, România fiind, în plan bilateral, cel mai mare donator de vaccinuri pentru țara noastră. La rândul său, ministrul Bogdan Aurescu a reafirmat sprijinul consecvent al României pentru agenda europeană a Republicii Moldova, aplicarea deplină a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și susținerea țării noastre la nivelul UE”, a adăugat Nicu Popescu.

„Am fost invitat de către ministrul Aurescu să efectuez o vizită la București în perioada imediat următoare, invitație pe care am acceptat-o cu plăcere”, a conchis ministrul moldovean.

În baza votului de încredere acordat de Parlament vineri, 6 august, preşedinta Maia Sandu a semnat decretul de numire a Guvernului condus de Natalia Gavrilița.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X