Sandu, despre o eventuală întrevedere cu Putin: Sunt deschisă să discut problemele și să căutăm soluții

Autor: , in Politic / 6 august, 2021, 16:51

Șefa statului anunță că discuțiile cu autoritățile din Federația Rusă ar urma să fie lansate de noul Guvern și viitorul ministru al Afacerilor Externe. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, scrie deschide.md.

Referindu-se la problemele în relațiile bilaterale moldo-ruse, șeful statului a spus că „Guvernul trebuie să ia legătura și să începem să discutăm despre aceste probleme”.

„Discuțiile ar urma să aibă loc la nivelul guvernelor și, poate, la nivel de președinți. O să vedem după ce Guvernul intră în funcție. Ministerul de Externe este cel care inițiază discuțiile”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit ei, discuțiile ar urma să aibă loc pe „toate domeniile”.

„Avem probleme pe segmentul economic pe care trebuie să încercăm să le rezolvăm. Soluțiile depind de binevoința ambelor părți. Avem probleme care țin de acest armament care este pe teritoriul țării noastre și care reprezintă un pericol. În anul 2019 am auzit o anumită deschidere din partea Federației Ruse pentru a începe lucrările de lichidare a acestui armament. Totodată, problema armatei ruse, problema conflictului transnistrean. Sunt subiecte complicate, dar care trebuie discutate. Eu sunt deschisă să discut aceste subiecte și să căutăm soluții”, a spus președinta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X